månadsarkiv: november 2014

Upplet och KFÖ

Åkte ut i skogen idag för att få lite frisk luft efter all sjukdom här hemma!
Trampade upp en ruta och skickade en hund i taget på 4 föremål och sedan 2 till. De jobbade på superbra! Callie hade sjukt högt tempo hela tiden och hade ändå näsan påkopplad, ibland springer hon bara men nu tvärnitade hon när hon passerade ett föremål!
Texas jobbade bra på tre föremål sen hade han svårt med det fjärde för den hamnade lite i en svacka mellan två stenar!
Sarek är inte grundtränad i uppletande utan mest skickad på leta men han har ju mycket med sig av vindmarkering i hemvärnet och han jobbade på och fick in alla föremål!!

Martin och Sarek var på SÖF förra veckan och det märks ju här vilken otroligt trygg hund han är när det smäller pansarskott, man kastas in och ut ur bilar av främmande personer mm mm. Så var det ju ännu roligare att höra att de blev ”klass 1:a” av hundekipagen på övningen också mina fina killar <3 Skulle vara så kul att få köra i hemvärnet igen men Texas är för gammal eller snarare inte riktigt i form, det ställs höga krav och otrolig smidighet för att palla med 4 intensiva dagar! Att gå från 0 till 100 på en vecka är inte helt schysst för en 9 åring som är väldigt stor och tung. Vi hinner ju inte hålla igång på samma sätt som innan vi fick barnen! Här är en bild på ekipaget på span: 20141120-174242-63762773.jpg