månadsarkiv: april 2015

Första träningen

idag var jag och körde privatträning, första tillfället av MÅNGA känner jag!! Vilken härlig känsla att komma iväg och träna hund igen!! ❤️ 

Jag och callie tränade på fot, framförgående och kryp! Fick så mycket bra tips på hur vi ska utveckla vad vi redan har! Nu blir det hårdträning inför RM!! 

Akka fick följa med och träna på passivitet, hon hade sällskap av världens finaste kelpie Redo! Sån härlig utstrålning! 

Akka tyckte livet var trist men accepterade läget! Hon börjar bli riktigt duktig på att fråga om lov med ögonkontakt. Hon älskar att plocka metallsaker, bestick som barnen tappar, spännband mm. Knasig är hon! 😉

Nu ska vi vila så kanske vi hinner med lite mer träning imorgon!  

 

Akka och träning

I fredags flyttade lilla Anziehend’s Celma ”Akka” hem till oss, tanken är att hon ska ta efter när de andra börjar bli äldre! 

Hon är så otroligt trygg i alla miljöer hittills och väldans social! <3 det verkar klia en del i tänderna men hon tuggar gärna ben så ingen skada skedd än 😉

När vi ropar in hundarna och tex, Sarek och callie springer runt byggskräp som hängrännor, byggplast, plank mm så springer Akka rakt över det! Haha, helt galen!

Barnen har blivit väckta när hon hoppar upp för att lägga sig i deras sängar men dom vänjer sig nog när klorna inte är så vassa!

Callie och jag har vår första privatträning på onsdag! Det ska bli då kul!! Hoppas kunna tävla på RM för hovawart i juli! 

Nu blir det städning för imorgon kommer målarna och ska påbörja spackling och målningsarbetet! *äntligen*  

     

Kistamässan hundutställning!

Äntligen fick jag tummen ur och anmälde Sarek till en utställning! Maria hjälpte mig då jag blir så otroligt nervös!! Men jag fick hoppa in en sväng då Sarek var helt galen med Maria som luktade löptik! Har inte sett honom så innan! 

Jag visste att Sarek har ca 4kg för mycket efter allt bygge, alla sjukdomar och en jobbig vinter men vi lyckades få excellent men blev 2:a i bruksklass då han var ”lite tung för dagen” :) men otroligt fin kritik: ”tilltalande hane, vackert huvud, komp. bett, strama läppar, tillräckligt stop, väl ansatta öron, bra hals, välkroppad samlad kropp, utm benstomme, breda lår, väl balanserad i rörelse, avgränsade tantecken på rätt ställen, kraftigt hull för dagen, påverkar rygglinjen något, vacker päls”.

Så vi är väldigt nöjda med den fina kritiken!

Ska anmäla till lite fler utställningar, nu blir det hårdträning hemma 😉

Texas var med på en långtur och geocaching igår! Han är så busig gammelman! På ett ställe var det alldeles nybökat av vildsvin så då fick han gå i koppel!

Ha en härlig påsk allesammans!