månadsarkiv: maj 2015

Lite träning

Häromdagen körde jag lite spårträning med Akka, vi körde två minisöksrutor och nu går det väldigt fort för henne att hitta pinnen trots att den ligger under mossa mm.

Sedan körde jag en till minisöksruta där jag la en spårpinne och sedan ett spår ut ur rutan 3 m och en pinne på slutet. Hon jobbade bra och hittade pinnen ganska fort, sedan tog det en stund innan hon förstod att hon skulle fortsätta leta, fick upp spåret och plockade pinnen!! Så roligt!

I morse körde jag lite apportering av metallföremål, hon plockar gärna metall självmant men ville testa något annat än pinnar och tygsaker. Vi backade lite och började belöna för att hon bet över den när jag höll i den, gick sen över till att lägga ner och vänta ut, hon plockade både nycklar och lysraket (metallhöljet).

Hon har lärt sig att vänta på varsågod vid dörren nu 😉 Men hoppandet på folk och nafsande i händer ska vi få bort nu men hon är ju så otroligt glad i folk så fort man går förbi någon flyger hon ut i kopplet och ska hälsa, kör belöning när hon tittar på dom innan hon kommit upp i varv för hur kul det än är att en hund är social så vill man helst inte att hon springer fram oinbjuden och hoppar, gärna med leriga tassar! :)

Finaste Texmex svarar inte så bra på medicineringen för inflammationen i spottkörteln och vävnaden runt som vi såg på CT rtg. Trappar ner kortison nu och ätit sista antibiotikan (2:a kuren) så får vi se vad som händer, ska prova en sista medicin och se om den verkar men han är så öm i gom och käke, kan inte gäspa och ögat rinner, i övrigt är han så otroligt glad när man är ute och rör sig i skog och mark men vi får se vad framtiden visar.

Cyklar och bantar Sarek och Callie som lagt på sig under vintern och husbygget men händer inte värst mycket och känns som dom knappt får någon mat men det får bli invägning ikväll.

Callie och jag tränar på för lägretävling, har inte kört platsliggning med skott men måste få till krypet och budföringen först. Vi ska träna snabbheten i ingång med apport och framförgåendet. I övrigt tror jag bara vi måste fräscha upp oss lite!

Apportering och minisök

idag körde jag lite apportering igen med Akka och poletten trillar ner mer och mer! Nu håller hon pinnen, om hon tappar är jag passiv och tar och belönar när hon sitter lugnt och stilla med den, kan även picka på sidan (lös ibland) innan jag tar den! ❤️

Körde minisöksruta för några dagar sedan och hon förstod inget första gången, andra gången snappade hon upp att hon skulle leta pinne, tredje rutan hittade hon fort och plockade stolt upp den!! Vilket framsteg under samma träningspass! Ska köra några gånger till innan jag börjar lägga ut spåret efter!

Tränade callie i att plocka apporten och komma in men har inte riktigt fått upp farten, för kort sträcka här utanför, så vi måste åka till klubben någon dag nästa vecka så att vi även kan köra framförgåendet. 

Trevlig helg! Nu blir det sova efter 3dagars jobb i Skåne och imorgon åker Martin på fisketävling! :)

Apportering

I lördags var jag iväg och tränade lydnad med bästa tränaren! Vi gick igenom apportering och hur vi ska få till bra fart på ingången!

Fick även råd hur jag ska börja träna med Akka så vi har hunnit köra 5 pass sen dess och nu plockar hon upp och håller en liten stund tills jag tar apportpinnen!

Jag och callie körde lite framförgående och fick igång henne mer när vi busade lite innan momentet och fick fram hennes attityd då! ❤️ måste gå ner mer i vikt så hon orkar mer! Mera cykla! 😉

Pratade även om krypet och ska börja om från början för att hon inte ska tro att kryp betyder framåt! 

Ska bara ta mig tid att träna varje vecka och ha sååå kul vi bara kan!! ❤️

Vi har även börjat lägga golv uppe, eller mest M men jag planerar ? melvins rum är klart och så är elementen inkopplade!!

Ljuset i tunneln kommer närmre och närmre! 

 Texas och jag gick på en geocaching promenad ikväll bara han och jag ❤️  
 

Spårarbete

Callie fick ett spår på 1000m med 8apporter (lägre klass spår). Hon jobbade 2m vid sidan om spårkärnan i början då det blåste en hel del, men plockade apporten!

Efter 600m blev tempot lite långsammare men då kom vi in på vildsvinsmark så kanske var det, annars konditionen som tröt lite! Men vi kom runt med alla aåporten på 18 min!! Såå stolt! Vi dom inte spårat ordentligt på otroligt länge!

 

sarek fick ett spår på 750m och tittade man på kartorna från utgång och spårande så är de nästan identiska!! Han gick över en apport men övriga med, han fick en blandning av skogspinne, påsklämma, metall, tyg mm.

Akka fick ett kort spår som hon följde men slutet var inte så intressant denna gång heller, men nästa gång måste hon få spår först för hon var helt slut av att sitta i basen!

 

utställning

idag var det dags för utställning igen, Sarek gick i bruksklass men fick tyvärr bara VG (very good) vilket betyder att vi inte kunde få cert, och det är ju därför vi ställer ut. Domaren var otroligt noggrann när hon kände igenom och hade väl sina saker hon tyckte var viktigt, han fick fin kritik ”medelstor hane, bra tecken, väl ansatta öron, medelbruna ögon, rör sig flytande” mm kanske översätter hela sen! :) det hon nämnde var stt han stod något utåtvridet med framtassarna och att hans vä öra inte låg riktigt bra (han har haft blodöra på bägge öronen så dom är ganska ärriga)

Men men, lite träning för oss och roligt att komma iväg och träffa hundfolk igen 😉

Jag hade med barnen också vilket jag var nervös över hur det skulle gå, men dom lekte i lekparken med andra barn nästan hela tiden! Åt lite i cafeterian och åt lite godis på en fäll bredvid ringen också! Så härligt att det gick så bra!! Det började regna runt 14 och barnen började tröttna lite så då åkte vi hem.

Akka var ute och hälsade på folk, nästa utställning får hon ställas ut också!

Vi har kört lite korta spår och hon verkar förstå spårandet jättebra men varför ska man ta grejer?! Första spåret busade hon med slutet men de andra gick hon bara förbi dom så vi har börjat träna in liggmarkering så smått utanför spåret, det hade jag ändå tänkt köra! Belönar intresset än så länge och tränar ligg själv, någon gång la hon sig vid apporten självmant då fick hon massa beröm lillskruttan!

Föremål gillar hon som det är och gärna metall!! Skålar, bestick mm allt ska bäras på ?IMG_2241.JPGIMG_2243.JPG