månadsarkiv: juni 2015

Lite träning

Ingen ork till bloggen, har tränat en del och för dagbok i träningsväskan just nu! :)

Har fått lite nya uppgifter att träna på med Akka, lite skvallerträning när hon ser intressanta saker så hon ska välja mig och belöning.

Lite target och klicker och hon älskar det! Har kört lite flytta tassar i uppochner vänd pall vilket hon gladeligen körde!

Har även hunnit köra ett kort spår med minisöksruta i början men insåg att hon skulle varit med när jag la ut det för att hon ville iväg och spåra men fick inte förrän hon sökt igenom rutan efter pinnen. Men sen gick det som på räls! Plockar glatt pinnarna efter all apporteringsträning!

Tränar att leksaken är kul men bara med mig, inte att springa ärevarv, så har tränat en del inne och sen ute med koppel och två leksaker för att när jag släpper en ska jag kunna plocka upp den andra!

Har försökt köra kryp, framförgående, rutan mm med Callie och det går väldigt bra själv men hon blir lite låg när det är andra hundar runt, vi har ju bara tränat hemma sen oliver kom så det måste vi träna mer på… Jag var iväg till klubben och körde budföring vilket hon var VÄLDIGT tveksam till men lyckades få till 2 bra skick! Platsliggning med skott stod jag vid callie i kopplets längd då vi inte kört detta på över 3 år, hon tyckte nog situationen blev konstig med mig i koppel och en rottishane bredvid så hon ställde sig upp efter två skott så avstår platsliggningen med skott nästa helg på tävlingen!

Idag körde vi en lunchträning med Bosse och Aquila (Texas valp) vilket var otroligt nyttigt för Callie, lite platsliggning och sen lite moment med störning!

Akka och Aquila kom jättebra överrens, ska bli kul att fortsätta träna med dom!

Lydnad

Ikväll åkte jag ner till grusplan för att gå igenom lydnaden med Callie för att se hur vi ligger till.

Framförgåendet går bra första vändan men andra vändan så blir hon lite osäker om hon inte gjort rätt och går i bågar, stannar upp lite. Vi får köra lite varje dag, bara längder och åt alla möjliga håll.

Apporteringen går jättebra men ingången blir lite sne! Får fundera vart vi ska lägga krutet här..

Krypet blir lite högt och vi har inte gått mer än tre steg i en följd, men köra lite varje dag och belöna utsida så hon inte glider in framför mig :)

Övriga moment tycker jag känns förvånansvärt bra med tanke på hur lite vi faktiskt tränat!

 

Akka fick köra lite sitt kvar och ligg kvar, hon gör det väldigt bra men ibland är fokuset någon annanstans, sitter och tittar på barnen som spelar fotboll bredvid. Men är väldigt impad då vi bara kört inne hemma innan!

Körde även lite apportering (plocka pinne från marken och hålla tills jag säger loss). Det började väldigt busigt och hon tog den och kutade därifrån, men som sagt med störning och ute för första gången så jag tog den och la den på marken framför mig varje gång utan belöning tills hon insåg att hon ville nog ha den där torkade lungan ändå! 😉

Körde lite inkallningar när hon stod och luktade i sin egen värld och hon vänder upp och kutar in!! Detta har vi lyckats bra med! <3

Fick beröm från elektrikern som var här i måndags, han gick ut och lämnade dörren öppen, Akka flög ut efter i världens fart, jag ropade Akka kom och hon tvärvände och kom till mig!! Han tyckte vi hade väldig ordning på henne då hon inte ens är 5 månader! <3<3 Älskade lillpluttan, vild och galen!!

IMG_2381 IMG_2401

Saknar dig Texas <3<3<3

Vila i frid älskade vän!

Kommer sakna dina trygga suckar när du bäddat färdigt för natten, saknar ditt glada näpna busiga ansikte när du jagade kopplet när man precis kommit ut, du älskade livet och tog dig för allt vad som bjöds!

Du väntade lugnt på din tur i träningen men gick som en ångvält i spåren, efter flög jag endast 20 år så instruktörerna för försvarsmaktshundar fick hålla i mig i skogen!

Redan som valp ville du helst ligga ute på verandan och spana, oavsett väder satt du där alldeles stilla! Du smälte många hjärtan med ditt härliga sinne.

Vardagsrutinerna är jobbiga. Det var tomt i soffan igår när jag hämtat en öl. Då brukade du så oskyldigt helt plötsligt sitta så nära i soffan som du aldrig ville ligga i annars. Eller när jag inte behövde fylla på din matskål igår kväll… :(

Så mycket fina minnen min trofaste vän! Du är så enormt saknad! Väntar på samtalet från veterinärn att vi kan komma och hämta dig, du såg så fridfull ut när vi åkte.

Hoppas du träffar alla busiga kompisar där uppe och kan springa och busa med dina älskade pinnar och bita sönder dom i småbitar <3

Älskar dig och saknar dig för alltid Texas! <3

textrott texasvandrar 8v2 texasfiske ekipagekort IMG_2390 IMG_0289