månadsarkiv: september 2015

8 månader och 10 dagar

Ja Akka har hunnit bli 8 månader! Hon växer så det knakar och nu ser man knappt skillnad på henne och Callie om dom ligger ihopkurade i soffan.

Imorgon drar vi ut till vårt landställe så hundarna kan springa lösa hela veckan på ön. Sotaren kommer dit så passar på att vara kvar där uppe. <3

Nu är hela huset målat 1 gång! Såå skönt, bara på det igen sen då!

 

Ser fram emot läger i Tångahed för hoffar! Ska bli riktigt roligt, vet dock inte vilken hund jag ska köra med för Callie markerar i bakdelen och haltar till och från men tycker det är sjukt kul med lydnad! Sarek är galen i kampen men jag får inte riktigt den kontakt och uthållighet jag önskar för mig och lydnaden, mest kampen. Svårt att få till finliret då! Akka är lite ung än, har knappt tagit oss igenom grunderna. Allt tar ju lite längre tid när man samtidigt ska bygga hus och har små barn också. :)

Så mycket att göra, så lite tid! 😉

Lite bilder på bustrollet:

IMG_0961 kopia

IMG_0964 kopia

Lydnad

idag åkte jag till vår grusplan och körde lite lydnad med hundarna!

Akka började med ett kortare spår på gräs, 2+slut, helt galen är hon men nu har jag varit sjuk så överskottsenergin flödar! Men vi fick med oss alla apporter trots att hon inte gick i spårkärnan hela tiden! 😉

Akka fick köra lite fotingång och hon flyttar in rumpan väldigt bra men kopplar inte fotordet. Sedan körde vi sitt och ligg kvar! Mycket störning idag med massa folk och hundar som promenerade på grusvägarna runt och det lät men man såg dom knappt i mörkret! :) toppenstörning!!

körde även lite ”stanna” träning bör jag backar och kastar leksak, kul tyckte Akka!!

Sedan fick Sarek komma ut och köra lite fotingångar då han aldrig är tränad i direkt lydnad men det är otroligt svårt att få en bra position så jag lägger inte så stor vikt vid det tror jag! Körde apportering då Sarek inte kan komma in till sidan utan att släppa, började träna att han skulle hålla i apporten vid sidan tills han får kommando att släppa, det gick bra! :)

callie fick även hon träna position idag och sedan lite inkallning, sitt kvar, apportering. Callie måste träna position vid ingång med apporten också då vi mest fått nerdrag på sneda sitt och ingångar!

Härligt mysigt i mörkret att träna och lite extra träning för Akka att komma ut och köra!

 

Lydnad

Var iväg och tränade med galenpannan här hemma, det märks på damen när hon inte tycker att hon får tillräckligt med uppmärksamhet! Då får man berg med saker burna till en.

vi körde lite ingångar, sitt och ligg kvar, stanna kommando och två uppletande skick i korridor! Tränade på en gräsplan bredvid en miljöstation där det för dagen var en mobil tippen som kommit ut till oss, så en hel del störning!

Hon var superduktig! Hon lydde även när det cyklade förbi barn och promenerade förbi en hund! <3

avslutade innan vi åkte hem med ett kort spår på gräsmatta, hon är så otroligt framåt och hade inte sele med så hon stannade upp och checkade vilket är helt förståeligt då vi tränar att man inte får dra i halsband så fel av mig, men alla apporter trots försök till att vinda!