Lite träning

Häromdagen körde jag lite spårträning med Akka, vi körde två minisöksrutor och nu går det väldigt fort för henne att hitta pinnen trots att den ligger under mossa mm.

Sedan körde jag en till minisöksruta där jag la en spårpinne och sedan ett spår ut ur rutan 3 m och en pinne på slutet. Hon jobbade bra och hittade pinnen ganska fort, sedan tog det en stund innan hon förstod att hon skulle fortsätta leta, fick upp spåret och plockade pinnen!! Så roligt!

I morse körde jag lite apportering av metallföremål, hon plockar gärna metall självmant men ville testa något annat än pinnar och tygsaker. Vi backade lite och började belöna för att hon bet över den när jag höll i den, gick sen över till att lägga ner och vänta ut, hon plockade både nycklar och lysraket (metallhöljet).

Hon har lärt sig att vänta på varsågod vid dörren nu 😉 Men hoppandet på folk och nafsande i händer ska vi få bort nu men hon är ju så otroligt glad i folk så fort man går förbi någon flyger hon ut i kopplet och ska hälsa, kör belöning när hon tittar på dom innan hon kommit upp i varv för hur kul det än är att en hund är social så vill man helst inte att hon springer fram oinbjuden och hoppar, gärna med leriga tassar! :)

Finaste Texmex svarar inte så bra på medicineringen för inflammationen i spottkörteln och vävnaden runt som vi såg på CT rtg. Trappar ner kortison nu och ätit sista antibiotikan (2:a kuren) så får vi se vad som händer, ska prova en sista medicin och se om den verkar men han är så öm i gom och käke, kan inte gäspa och ögat rinner, i övrigt är han så otroligt glad när man är ute och rör sig i skog och mark men vi får se vad framtiden visar.

Cyklar och bantar Sarek och Callie som lagt på sig under vintern och husbygget men händer inte värst mycket och känns som dom knappt får någon mat men det får bli invägning ikväll.

Callie och jag tränar på för lägretävling, har inte kört platsliggning med skott men måste få till krypet och budföringen först. Vi ska träna snabbheten i ingång med apport och framförgåendet. I övrigt tror jag bara vi måste fräscha upp oss lite!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>